Teiul
Teii sunt copaci foioși, ajungând până la 40 metri înălțime, cu frunze ce au o anvergură de 6–20 cm, străbătute de nervuri.
Frunzele sunt lung-pețiolate, rotunde, ascuțite la vârf, iar pe fața inferioară se observă nervuri proeminente.
(more…)Teii sunt copaci foioși, ajungând până la 40 metri înălțime, cu frunze ce au o anvergură de 6–20 cm, străbătute de nervuri.
Frunzele sunt lung-pețiolate, rotunde, ascuțite la vârf, iar pe fața inferioară se observă nervuri proeminente.
(more…)Musețelul este o plantă erbacee, anuală, spontană, atingând o inălțime între 20 și 60 cm și este mult ramificată, cu flori grupate în capitule terminale.
(more…)Cătina albă este utilizată în industria alimentară, în silvicultură, în farmacie dar și ca plantă ornamentală. Fructul de cătină conține de două ori mai multă vitamina C decât măceșul și de 10 ori mai mult decât citricele. În fructele coapte conținutul depășește 400–800 mg la 100 g suc proaspăt. Alte vitamine prezente în fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Mai regăsim celuloză, betacaroten (într-un procent net superior celui din pulpă de morcov), microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier și sodiu, uleiuri complexe etc.
(more…)